DEEPLACE.MD

Informatia de contact

Bulevardul Negruzzi 2, et.6, MD 2001, Chisinau, Moldova

Portalul al ocuparii fortei de munca www.jobmarket.gov.md

www.jobmarket.gov.md (2007)

Scopul:

De elaborat portalul web oficial, care pune la dispozitia utilizatorilor informatia oficiala despre piata muncii din Republica Moldova, si care va deveni un mecanism puternic si eficient in dezvoltarea fortei de munca. Pe linga procedura de inregistrare, competitorii si angajatorii vor putea  redacta profilul personal. De elaborat servicii pentru depunerea si cautarea propunerilor pe piata muncii. Utilizatorii vor primi acces la CV-urile/posturile vacante depuse nu doar prin intermediul webportalului in regimul on-line, dar si la propunerile stocate in baza de date ale Agentiei (inregistrate in mod obisnuit prin intermediul sucursalelor). De elaborat interfata pentru panouri informationale touch-screen atit pentru  cautare si afisare ofertelor pe piata muncii cit si pentru  prezentarea informatiilor ce tin de metode de cautare a fortei de munca, procedura de inregistrare in agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca si alte informatii. 

Descrierea proiectului

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca are ca scop principal informarea populatiei despre cererea si oferta pe piata muncii, serviciile adresate persoanelor ce sint in cautarea unui loc de munca si angajatorilor, masurilor de protectie a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Pentru atingerea acestui scop si asigurarea transparentei pe piata muncii, extinderea posibilitatilor unei anumite categorii de personae aflate in cautarea unui loc de munca, asigurarea accesului rapid la informatii a fost elaborate webportalul ]]>www.jobmarket.gov.md]]>. Cu ajutorul instrumentului dat, agentii economici au posibilitati mai largi in procesul de cautare a unui candidat, iar competitorii – in angajare in cimpul muncii.

In timpul elaborarii proiectului a fost depusa o munca enorma, ce include si analiza portalurilor guvernamentale similare ale altor state. In rezultatul muncii depuse, au fost alese cele mai avansate si convenabile servicii ce simplifica cautarea competitorului sau a locului de munca. Unele servicii integrate sint unici printre site-urile comerciale moldovenesti din domeniul recrutarii. Printre ele se numara si si serviciile QuickJob/QuickCV, care reflecta toate posturile vacante/CV-uri imediat dupa accesare. Asemenea posibilitate permite completarea detaliata a profilului si utilizarea nomenclatorului oficial al profesiilor si functiilor din RM. Fiecare somer poate sa inregistreze pina la patru CV-uri, iar agentul economic – pina la patru posturi vacante. Inregistrarea unei pagini personale, unde poate fi publicat logotipul companiei, informatii detaliate despre activitatea companiei si lista locurilor vacante actuale este un serviciu suplimentar.  

Un alt serviciu unic pentru agentii economici este instrumentul on-line de formare a anchetei personale pe portal. Anchetele completate de catre competitorii contribuie la cautarea personalului talentat si cu specializare ingusta. Foarte eficace este instrumentul de calculare a numarului de vizite de CV-uri/posture vacante. Cu ajutorul acestui instrument, utilizatorii pot monitoriza numarul de cereri ce tine de oo anumita specialitate de pe piata muncii.

A redus semnificativ timpul de cautare a ofertelor de munca serviciul de abonare la newsletter-ul a ofertelor solicitate. Participanti la newsletter pot indica bu doar profesia solicitata, dar si nivelul salariului asteptat.

La etapa finala a proiectului in toate filialele Agentiei au fost instalate panourile informationale. Rapid si simplu, fara inregistrare, orice doritor poate face cunostinta cu toate ofertele existente pe piata muncii, ce au fost inregistrate in ANOFM. Aceasta procedura este asigurata de o interfata  comoda, colorata si inteleasa intuitiv, si o conexiune la Internet de mare viteza. Cu ajutorul functiei HotCall, utilizatorii panourilor informationale pot contacta pe loc numarul de telefon ascuns in CV-ul/postul vacant prin simpla accesare a tastei “Suna”.  

Despre Client

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca este organul central al serviciului public desconcentrat de specialitate, in subordinea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei cu statut de persoană juridică, abilitat în conformitate cu Legea nr.102-XV din 13 martie 2003 privind ocuparea forţei de munca si protecţia sociala a persoanelor aflate in căutarea unui loc de munca să promoveze politicile, strategiile şi programele de stat în domeniul dezvoltării pieţei forţei de muncă, protecţiei sociale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prevenirii şomajului şi combaterii efectelor lui sociale.

Descarcă descrierea în PDF(PDF, 959.23 kb)

Proiecte similare