DEEPLACE.MD

Informatia de contact

Bulevardul Negruzzi 2, et.6, MD 2001, Chisinau, Moldova

Site-ul oficial al Ministerului Finanţelor al RM

www.minfin.md (2006)

Scopul:

De a elaborat o solutie web unica, luind in calcul atit necesitatile utilizatorilor externi, cit si a angajatilor ministerului. De elaborat un webdesign, luind in consideratie apartenenta Clientului la sectorul public si, totodata de asigurat o navigare usoara pentru toti utilizatorii. Cerintele fata de mecanismele de navigare sint mai stricte datorita contentului specific si existenta trei versiuni lingvistice. Zona intranet va asigura schimbul de informatii interne intre departamentele ministerului si agentiilor subordonate acestuia. Zona inchisa va contine modulul Helpdeskpentru solutionarea problemelor de IT-suport, avind in vedere structura organizatorica si incidente specifice.  

Descrierea proiectului

Solutia va include doua parti componente:

  • zona-internet – partea publica;
  • zona-intranet – zona inchisa destinata pentru utilizare interne.

Partea publica este destinata informarii cetatenilor despre activitatile organizatiei, modificarile in bugetul de stat, regulamente si rapoarte, proiecte, derulate sub egida Ministerului. De asemena, include, functionalitati pentru feed-backul cu utilizatorii website-ului.

Zona inchisa a devenit locul central pentru intreg minister, unde se obtin informatii depline ce tin de structura organizatiei si a institutiilor subordonate, se face cunostinta cu ultimile noutati si modificarile in legislatie. Este asigurata cautarea eficienta si prelucrarea colectia a documentatiei de uz intern cu delimitarea drepturilor de acces.

A fost elaborat modulul HelpDesk, care a facilitat interconexiunea anagajatilor ministerului cu departamentul IT, oferind posibilitatea utilizatorului  de a se adresa la serviciul de asistenta si  ajutor in problemele ce tin de instalare/mentinere, control si executie a echipamentului si asigurarii informationale, precum si, control si executie.   

In rezultatul implementarii portalului-intranet a crescut eficienta de lucru a angajatilor ministerului datorita construirii lucrului conform pricipiului de proiect, a crescut viteza de prelucrare a informatiei si de primire a deciziilor, a fost redus timpul destinat cautarii informatiei necesare, precum si riscul pierderii documentatiei importante.

Despre Client

Ministerul Finanţelor este organul central de specialitate al administraţiei publice, care elaborează şi promovează politica unica a formării şi gestionarii finanţelor publice.

Proiecte similare