DEEPLACE.MD

Informatia de contact

Bulevardul Negruzzi 2, et.6, MD 2001, Chisinau, Moldova

Baza de Date "Monitorul de Chisinau" pentru Primaria municipiului Chişinău

www.monitoruldechisinau.md (2011)

Scopul:

Primaria are nevoie de Baza de Date centralizata integrata in pagina web so accesibila in regim on-line. Se planifica ca sistemul dat sa devina un instrument important, prin intermediul caruia utilizatorii vor primi acces la actele normative adoptate sau respinse la nivelul municipiului Chisinau. Proiectul are ca scop cresterea transparentei si eficacitatii cooperarii cu cetateni, precum si oferirea posibilitatii de discutare a actelor legislative.

Descrierea proiectului

In conformitate cu cerintele Clientului, a fost elaborata Baza de Date pentru stocarea tuturor actelor normative elaborate de Primarie. Cerinta obligatorie fata de compania Deeplace este crearea posibilitatii de integrare cu orice resursa web externa.   

In etapa urmatoare se propune crearea paginii web pentru a fi integrata cu Baza de Date. In rezultatul unei analize efectuate de specialistii companiei Deeplace, a fost elaborat un motor de cautare detaliat, care include urmatorii parametri:  

  • cuvintul-cheie;
  • cautare dupa: continut, titlu, in orice loc;
  • cautare dupa: orice cuvint, toate cuvintele, combinatie exacta;
  • data de adoptare a actului;
  • categoria actului;
  • sursa;
  • numarul actului.

Utilizatorul nu trebuie sa se inregistreze pentru a primi accesul la actele normative, insa, dupa inregistrare, orice doritor poate sa faca cunostinta cu continutul documentului. Foarte interesant si util este compartimetul “Proiecte de lege”, in care se publica continutul tuturor proiectelor de lege intocmite, dar neaprobate pentru a fi discutate.  Orice membru poate face participa la discutie, comenta documentul in intregime sau o parte a documentului. Persoanele interesate primesc accesul la informatii solicitate in cel mai scurt timp.

Proiectul dat are ca scop consolidarea potentialului de interactiune intre Primarie cu cetatenii  municipiului intr-o forma deschisa si efectiva. Punerea în aplicare a sistemului intr-o perioada foarte scurta de timp este asigurata de calitatile profesionale ale echipei de developer ale companiei Deeplace si cooperarea strinsa cu reprezentantii Primariei Municipiului Chisinau. 

Despre Client

Primaria municipiului Chişinău este o autoritate publică locală, al cărui obiectiv este de a monitoriza procesul de solutionare a problemolor la nivel local.