DEEPLACE.MD

Informatia de contact

Bulevardul Negruzzi 2, et.6, MD 2001, Chisinau, Moldova

Noutati

06.10.2011

Vineri, 7 octombrie, ora 11.00 va fi lansata baza de date Monitorul de Chisinau

Vineri, 7 octombrie, ora 11.00 Biblioteca Publică de Drept, filială a Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu, în parteneriat cu Primăria Mun. Chişinău va lansa baza de date Monitorul de Chişinău. Baza de date, elaborată de către Deeplace, oferă tuturor persoanelor interesate acces gratuit și liber prin intermediul unei platforme on-line la textele juridice emise la nivelul mun. Chisinău, atât aprobate în prezent, cât şi cele retrospective. Serviciul este dezvoltat în cadrul proiectului Chişinăul juridic online, este sprijinit de către Fundaţia Soros-Moldova în cadrul programului Buna Guvernare.

Proiectul este fundamentat pe orientarea Bibliotecii Publice de Drept, filială a Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu, de furnizor local de informaţii juridice, dezvoltând un parteneriat solid și util cu Primăria mun. Chişinău în scopul îmbunătăţirii e-serviciilor pentru locuitorii capitalei și de a consolida o guvernare locală mai transparenta și mai aprope de individ. Prin această abordare inovatoare biblioteca tinde să sporească participarea membrilor comunităţii în luarea deciziilor în mun. Chişinău, precum şi să sprijine Primăria în consolidarea capacităţii de interacţiune cu beneficiarii într-o formă mai transparentă şi eficientă, sporind astfel accesul la documentele sale emise recent, precum şi la documentele emise anterior oferind beneficiarilor varianta consolidată a documentelor aprobate la nivel local.

În cadrul proiectului Biblioteca Publică de Drept a digitizat şi va contina în perioada ulterioară să digitizeze Dispoziţiile primarului general şi Deciziile Consiliului municipal Chişinău, care sunt în vigoare, precum şi cele retrospective, începând cu 1991. Conţinutul bazei de date este accesibl la adresa ]]>www.monitoruldechisinau.md]]>.

Evenimentul va avea loc in incinta Bibliotecii Publice de Drept (str. Armenască 42). La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, finanţatorilor, mass-media, precum şi persoane interesate.