DEEPLACE.MD

Informatia de contact

Bulevardul Negruzzi 2, et.6, MD 2001, Chisinau, Moldova

Noutati

21.12.2010

Sistemul „Internet-Client” pentru ProCredit Bank

Compania Deeplace a încorporat în ProCredit Bank sistemul „Internet-client”, care oferă persoanelor juridice următoarele posibilităţi: de a primi informaţii actualizate despre starea contului său, de a transfera la bancă lei pentru executarea comenzilor creditare simple şi trezoriale, transferuri valutare, de a da ordine de cumpărare şi de vînzare a valutelor, de a primi extrasuri în diferite forme şi formate, precum şi alte informaţii din bancă, oferă posibilitatea de schimb între client şi bancă a mesajelor criptate în format aleator.

Sistemul "Internet-Client" vă permite să importaţi documente de plată întocmite în sistemul de contabilitate (de exemplu, 1C-Contabilitate) şi exportarea în sistemul contabil a extraselor obţinute de la Banca.

Notăm o simplicitate absolută de instalare. Primind la bancădiscul distributivcare conţine cheile de distribuţie şi electronice, clientului are simpla obligatie doar de a executa programul de instalare de la orice calculator. După un minut  clientul este gata de operare – fără nici o setare manuală.
"Internet-Banking" posedă o interfaţă familiară şi simplă. Clientul  poate folosi  un computer (care rulează sistemul de operare Windows) şi care este conectat la Internet, utilzand un browser web standard (Internet Explorer, versiunea nu mai mică decât IE6)  accesand prin protocolul HTTPS la Web-server-ul băncii. Autentificarea Clientului şi Bancii se efectuează cu ajutorul unui pachet criptografic OpenSSL. După autentificarea cu succes, clientul începe o sesiune cu web-serverul băncii.

Semnificaţia juridică a sistemului "Internet-Banking", prevede următoarele principii de bază: între client şi bancă se semnează un contract care defineşte relaţia lor şi care să reflecte  soluţionarea problemelor şi conflictelor legate de principalele funcţii ale sistemului, întărit prin semnăturile fizice şi ştampilele părţilor. Punctul cheie unei astfel de înţelegere este conceptul Semnăturii Electronice Digitale a băncii şi clientului.

Semnarea şi criptarea documentelor clientului şi băncii, precum şi a întregului trafic https de la client la bancă şi invers se realizează cu ajutorul unor chei şi certificate care urmează să fie plasate pe discul distributiv, cum ar fi USB-cheie.